Albert Hilvers (1960) is al 35 jaar werkzaam in de gezondheidszorg. Hij is gestart als fysiotherapeut in een ziekenhuis en in een praktijk voor fysiotherapie. De laatste 25 jaar werkt hij als manager in een zorginstelling. Doordat hij in verschillende instellingen heeft gewerkt (somatische zorg, revalidatiezorg, psychiatrische zorg en gehandicaptenzorg) heeft hij een ruime ervaring opgebouwd in het omgaan met veranderingen, fusies en teamprocessen. Hij combineert zijn werk als manager in de zorg met het voeren van een eigen praktijk als NMI registermediator.

 

VERTROUWEN EN IN EEN VEILIGE OMGEVING

Gesprekken vinden in principe plaats in een neutrale omgeving. Binnen zijn werkgebied (geheel Noordoost Nederland en Gelderland) kan hij gebruik maken van verschillende flex- kantoren. Zijn aanpak is praktisch, pragmatisch, met compassie maar ook confronterend waar nodig. Altijd gericht op het bereiken van het door de cliënt(en) gestelde doel. Het uitgangspunt van Albert Hilvers is dat u maximaal vertrouwen moet hebben in de persoon van de mediator. Hij zal er dan ook alles aan doen om zo'n situatie te creëren: de beste resultaten worden naar zijn overtuiging behaald in een omgeving waarin u zich veilig en prettig voelt. De sfeer tijdens de gesprekken is informeel, tenzij de deelnemer(s) om een zakelijke formele benadering vragen.

VISIE

Conflicten zijn er altijd al geweest. Men ervaart conflicten vaak als vervelend, storend en negatief. Mensen mijden het om conflicten aan te gaan en lopen er vaak omheen. Conflicten kunnen worden beschouwd als een belangrijk leermoment. Als het je lukt om open te staan voor de leermomenten kun je veel nieuwe dingen leren over jezelf, je organisatie en je medewerkers. Als een conflict goed wordt opgepakt kan dat leiden tot verbetering op veel fronten tegelijk. Het effect van een goed opgelost conflict kan leiden tot verbetering van werkklimaat, productiviteit, vertrouwen samenwerking en communicatie.

Laatst aangepast op 27-11-2016 20:02